Okullarda Gıda Güvenirliği

07 Mart 2024 Perşembe günü okulumuz konferans salonunda Aydın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, öğrencilerimize "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsraf" konulu bir sunum yapıldı.

Güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler...gibi konular üzerinde duruldu.

Aydın  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne emekleri ve verdiği kıymetli bilgiler için teşekkür ederiz.

07.03.2024 32

07-03-202407-03-202407-03-2024