Mevzuatta Yeri Olmayan Uygulamalar Hakkında (Sınıf Annesi)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda fiili olarak uygulanan "sınıf anneliği" uygulamasının sonlandırılmasına ilişkin 81 ile uyarı yazısı gönderdi. Yazıda "... okullarımızda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim süreçleri, Bakanlığımızın görevlendirdiği öğretmenlerimiz tarafından, milli eğitim ilke ve amaçları doğrultusunda öğrencilerin üstün yararı gözetilerek, yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak bilimsel esaslar çerçevesinde  yürütülmektedir. Ders öğretmeni dışındaki kişilerin eğitim ortamına müdahalesi eğitimin nitelğini bozmakta ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturmaktadır." denildi. Okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesini istedi.

07.12.2023 147

Kaynak: Meb